Pobierz
(zajazdgniewko-karta-menu2023.pdf)
Upieczony w łupinie ziemniak grillowy krojony na pół,
podany z wybranym farszem, serem i sosem śmietanowym
kotlet schabowy macerowany w mleku i smażony na smalcu + kapusta zasmażana z boczkiem i bulwa pieczona z masłem
Pierogi lepimy sami. Sześć różnych farszy do wyboru, okraszone zasmażką na boczku. Mała surówka dopełni całe danie.
Panierowane z dodatkiem sezamu, podane z surówką z białej kapusty, sałatką ze świeżych warzyw i frytkami z ketchupem
Z wybranym farszem, obsypany serem i zapieczony w piecu
podany z ketchupem z cukinii i sosem śmietanowym
pierś marynowana w ziołach i oliwie, na konfiturze cebulowej,
z sałatką ze świeżych warzyw, surówką z kapusty i wiejskimi frytami + sosy
podana z sałatką ze świeżych warzyw, surówką z czerwonej kapusty z mandarynką i wiejskimi frytami + sos czosnkowy i ketchup.
mięso bejcowane w sosie BBQ i przyprawach, duszone i pieczone,
z sosem miodowo-musztardowym, sałatką i wiejskimi frytami
bastowany w maśle, na sosie podgrzybkowym, surówką z kiszonej kapusty, sałatką ze świeżych warzyw, frytkami i sosem czosnkowym
wypchany błękitnym serem, na sosie podgrzybkowym, sałatką ze świeżych warzyw, surówką z kiszonej kapusty i bulwą pieczoną z masełkiem
wołowina marynowana w musztardzie, z boczkiem, ogórkiem i cebulą, podana z podgrzybkową kaszą gryczaną, buraczkami i marynatami
mix sałat, pomidory, ogórek, papryka, słonecznik, prażona cebulka, kurczak grillowany w sosie BBQ, sos winegret i tosty