Karta Menu

Sala restauracyjna wraz z kominkową mieści jednorazowo do 40 Gości. Jest ona klimatyzowana i połączona bezpośrednio z hotelem.
Na parterze budynku usytuowana jest Sala Kociewska, która również mieści jednorazowo do 40 Gości, a ponadto jest połączona z tarasem widokowym dla 50 Gości.
Serwujemy dania kuchni regionalnej Kociewskiej kładąc nacisk na smak i powtarzalność potraw. Naszą specjalnością są Bulwy Kociewskie oraz pierogi własnego wyrobu. Każdego weekendu puszczamy wodze fantazji i tworzymy odrębne menu składające się z niezwykłych dań kuchni polskiej połączonej z najnowszymi trendami w gastronomii. Nie boimy się trudnych wyzwań... robimy dobre "am"

Karta Menu

Pobierz
(zajazdgniewko-karta-menu2022.pdf)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bulwa Kociewska

Upieczony w łupinie ziemniak grillowy krojony na pół,
podany z farszem, serem i sosem śmietanowym

Schabowy tradycyjny

kotlet schabowy macerowany w mleku i smażony na smalcu + kapusta zasmażana z boczkiem i bulwa pieczona z masełkiem

Pierogi domowe

Pierogi lepimy sami. Sześć różnych farszy do wyboru, okraszone zasmażką na boczku. Małą surówka dopełni całe danie.

Devolay'e z serem Cammembert

Panierowane z dodatkiem sezamu, podane z surówką z białej kapusty, sałatką ze świeżych warzyw i frytkami z ketchupem

Placek Kociewski

Z wybranym farszem, obsypany serem i zapieczony w piecu
podany z ketchupem z cukinii i sosem śmietanowym

Kurczak z grilla

pierś marynowana w ziołach i oliwie, na konfiturze cebulowej,
z sałatką ze świeżych warzyw i wiejskimi frytami + sosy

Karkówka grillowana

podana z sałatką ze świeżych warzyw, marynowaną czerwoną kapustą i wiejskimi frytami + sos czosnkowy i ketchup.

Żebra wieprzowe

mięso bejcowane w sosie BBQ i przyprawach, duszone i pieczone,
z sosem miodowo-musztardowym, sałatką i wiejskimi frytami

Halibut smażony

bastowany w maśle, na sosie grzybowym z borowików, surówką z kiszonej kapusty, sałatką na rukoli, frytkami i sosem czosnkowym

Łosoś pieczony

wypchany błękitnym serem, na sosie grzybowym z borowików, sałatką ze świeżych warzyw i bulwą pieczoną z masełkiem

Zrazy wołowe

ołowina marynowana w musztardzie, z boczkiem, ogórkiem i cebulą, podana z podgrzybkową kaszą gryczaną, buraczkami i marynatami

Sałatka z kurczakiem

mix sałat, pomidory, ogórek, papryka, słonecznik, prażona cebulka, kurczak grillowany w sosie BBQ, sos winegret i tosty

Copyright ©2017 Zajazd GNIEWKO, All Rights Reserved.