Meter Kociewski

METER jest naszym autorskim pomysłem i zapewnia wyjątkowe, kulinarne przeżycia dla zaproszonych Gości. METER przygotowujemy „na świeżo” i wydajemy prosto z pieca, wymaga on jednak wcześniejszego zamówienia: … minimum 1 dzień przed przybyciem do naszej restauracji.

Meter Kociewski KLASYCZNY

(zajazdgniewko-meter-kociewski KLASYCZNY2023.pdf)

Meter Kociewski z FJUTEM

(zajazdgniewko-meter-kociewski z FJUTEM2023.pdf)

Meter Kociewski -KLASYCZNY

(Meter może być 4, 5, 6 a nawet 7 osobowy. 
Liczba miejsc przy stole odpowiada ilości zamówionych porcji Metra Kociewskiego

w skład 1 metra wchodzi:     (dla każdej osoby to samo)

Wieprz i wół na kaszy gryczanej:
       1. Zrazy wołowe w ciemnym sosie pieczeniowym
      2. Pieczeń z karkówki szpikowana czosnkiem

Drób i Wieprz na zielonym:
      3. mini Devolay z serem Camembert, w białym sezamie
      4. Tradycyjny Schabik smażony na wiejskim smalcu
      5. Kotlety mielone z Kaczki z cebulą, boczkiem i pietruszką

Kociewskie lepianki:
      6. Pierogi z mięsem + Pierogi ruskie    (2 szt./os - pół na pół)
          okraszone boczkiem w cebuli i masłem

Dodatki :
      7. Wiejskie fryty grubo-cięte, z przyprawami
      8. Potarte buraczki domowe
      9. Sałatka z ogórka konserwowego
    10. Surówka z białej kapusty
    11. sos ciemny pieczeniowy
    12. sos czosnkowy + ketchup z dyni

Koszt dla 1-osoby - 95 zł .

Meter Kociewski - z FJUTEM *

(Meter może być 4, 5, 6 a nawet 7 osobowy. 
Liczba miejsc przy stole odpowiada ilości zamówionych porcji Metra Kociewskiego

w skład 1 metra wchodzi:     (dla każdej osoby to samo)

Wieprz i Drób na zielonym
       1. Żeberka pieczone z sosem miodowo - musztardowym
      2. Kacza Pyta pieczona z FJUTEM*, z sosem jabłkowo - żurawinowy
      3. Roladka z piersi Kurczaka, w "panko", ze szpinakiem i fetą

Ryba w grzybach:
      4. Smażony stek z Halibuta bastowany w maśle, na podgrzybkach

Kociewskie lepianki: 
     5. Pierogi z białą kiełbasą + Pierogi ze szpinakiem (2 szt./os-pół na pół) 
         okraszone zasmażką kociewską i masłem
     
Dodatki :
      6. Wiejskie fryty grubo-cięte, z przyprawami
      7. Bulwa pieczona polana masłem, posypana przyprawami i zielonym
      8. Surówka z czerwonej kapusty z mandarynką
      9. Surówka z chrzanionej marchewki z jabłkiem 
    10. Surówka z białej kapusty z porem i marchwią
    12. sos żurawionowy na czerwonym winie
    13. sos czosnkowy + ketchup z dyni

Koszt dla 1-osoby - 105 zł.

* FJUT - Kociewski Cyrop z buraka cukrowego w ciemno-brązowym
                kolorze i karmelowym posmaku
Copyright ©2017 Zajazd GNIEWKO, All Rights Reserved.