Meter Kociewski

METER jest naszym autorskim pomysłem i zapewnia wyjątkowe, kulinarne przeżycia dla zaproszonych Gości. METER przygotowujemy „na świeżo” i wydajemy prosto z pieca, wymaga on jednak wcześniejszego zamówienia: … minimum 1 dzień przed przybyciem do naszej restauracji.

Meter Kociewski KLASYCZNY

(zajazdgniewko-meter-kociewski KLASYCZNY2023.pdf)

Meter Kociewski z FJUTEM

(zajazdgniewko-meter-kociewski z FJUTEM2023.pdf)

Meter Kociewski -KLASYCZNY

(Meter może być 4, 5, 6 a nawet 7 osobowy. 
Liczba miejsc przy stole odpowiada ilości zamówionych porcji Metra Kociewskiego

w skład 1 metra wchodzi:     (dla każdej osoby to samo)

Wieprz i wół na kaszy gryczanej:
       1. Zrazy wołowe w ciemnym sosie pieczeniowym
      2. Pieczeń z karkówki szpikowana czosnkiem

Drób i Wieprz na zielonym:
      3. mini Devolay z serem Camembert, w białym sezamie
      4. Tradycyjny Schabik smażony na wiejskim smalcu
      5. Kotlety mielone z Kaczki z cebulą, boczkiem i pietruszką

Kociewskie lepianki:
      6. Pierogi ruskie z wędzonym twarogiem   (takie zacne - 1 szt./os)
          okraszone tradycyjną zasmażką

Dodatki :
      7. Ziemniaki opiekane w ziołach
      8. Kapusta zasmażana na boczku
      9. Sałatka z korniszona z cebulką
    10. Potarte buraczki domowe
    11. sos ciemny pieczeniowy
    12. sos czosnkowy + ketchup z dyni

Koszt dla 1-osoby - 95 zł .

Meter Kociewski - z FJUTEM *

(Meter może być 4, 5, 6 a nawet 7 osobowy. 
Liczba miejsc przy stole odpowiada ilości zamówionych porcji Metra Kociewskiego

w skład 1 metra wchodzi:     (dla każdej osoby to samo)

Wieprz i Drób na zielonym
       1. Żeberka pieczone z sosem miodowo - musztardowym
      2. Kacza Pytka pieczona z FJUTEM*, z sosem śliwkowym na winie
      3. Roladka z piersi Kurczaka, w "panko", ze szpinakiem i fetą

Ryba w grzybach:
      4. Smażony stek z Halibuta bastowany w maśle, na podgrzybkach

Kociewskie lepianki: 
     5. Pierogi ruskie z wędzonym twarogiem (takie zacne - 1 szt./os) 
         okraszone tradycyjną zasmażką
     
Dodatki :
      6. Ziemniaki opiekana w ziołach
      7. Bulwa pieczona polana masłem, posypana przyprawami i zielonym
      8. Modra kapusta na boczku
      9. Sałatka z korniszona z cebulką
    10. Surówka z białej kapusty z porem
    12. sos śliwkowy na czerwonym winie
    13. sos czosnkowy + ketchup z dyni

Koszt dla 1-osoby - 105 zł.

* FJUT - Kociewski Cyrop z buraka cukrowego w ciemno-brązowym
                kolorze i karmelowym posmaku
Copyright ©2017 Zajazd GNIEWKO, All Rights Reserved.